PREDSTAVITEV IZDELKOV ZA KREPITEV ZDRAVJA


MAPProShape

 

MegaHydrate z najvišjim učinkom antioksidantske zaščite

Nova odkritja o problematiki presnove beljakovinskih živil  MAP – novo odkritje, ki omogoca skoraj popolno izkoriščanje beljakovin

 

Pomen beljakovin in amino kislin

Beljakovine so za naše telo izjemnega pomena, saj so iz njih zgrajeni bistveni deli sleherne naše celice. Veliko slišimo na primer o pomenu kalcija in mineralov za gradnjo kosti, toda brez kvalitetnih beljakovin kosti ne bodo dovolj goste. Poleg tega so beljakovine bistvene za tvorbo encimov, hormonov, hemoglobina ..., povezane so s prenašanjem kisika, krcenjem mišic, prenosom elektronov in z drugimi procesi v našem organizmu. Skratka, od njih ni odvisno le naše zdravje, pac pa celo preživetje.

Telo proizvaja beljakovine iz sestavin, imenovanih aminokisline. Slednje pa pridobi iz beljakovin, zaužitih v zelenjavi, mesu, ribah, jajcih, algah in mlecnih izdelkih. Organizem razgradi beljakovine na njihove osnovne sestavine – amino kisline v želodcu in tankem crevesu. Uporabi jih kot »zidake« za tvorbo sebi lastnih beljakovin. Poznamo preko 20 vrst aminokislin. 

Med njimi je 8 tako imenovanih esencialnih aminokislin, ki jih telo ne more samo proizvesti. Moramo jih pridobiti s hrano, nato pa jih organizem pretvori v druge aminokisline. Žal pa je beljakovinska prehrana težje prebavljiva in pri njeni presnovi nastajajo strupeni stranski produkti. To je v znanosti in v praksi znano. Veliko ljudi se skuša z vegetarijanstvom izogniti toksinom, ki jih sprošca beljakovinsko bogata hrana živalskega izvora. Nova spoznanja pa kažejo, da nobena vrsta hrane ne zagotavlja cloveku prave kolicine vsake od potrebnih aminokislin. 

  VIR:  Gradivo pripravil Iztok Ostan v sodelovanju z Alberto Ostan in Boženo Ambrozius. Poslovenjenje uporabljenih gradiv: Nevenka Koprivnik

Izdelki za krepitev zdravja,

ki ji lahko kupite

WEB SHOP

NOVA SPLETNA STRAN o MAP
Podrobneje o produktu
 

MAP Master Amino Acid video predstavitev

 
 
 
 
 

 

 Vse previce pridržane, 2007-2012 Copyright © J.V. webmaster