VideoHdv

  TRAVELOGUE MOVIES /POTOPISNI FILMI - AZJV

Predstavitev knjige Aleksandra Zalarja

+

Rad bi naročil knjigo!

 info: majazalar@hotmail.com

Tel: 01/5171317, 040/397239  

Več na:    http://www.videomarketing.si/

 

Dežele na koncu sveta  

Knjiga Dežele na koncu sveta je zanimiv in nadvse berliv potopis, ki predstavlja dežele z vseh petih celin, ki jih je na svojih potovanjih obiskal Aleksander Zalar.

 

Avtor Aleksabder Zalar, pravnik roj. 1935 leta, je dobitnik Prešernove nagrade in je vrsto let delal tudi turizmu, kar mu omoča, da tuje turistične ponudbe ne ocenjuje le z očmi in izkušnjami potrošnika, temveč tudi turističnega delavca.

Vsebina knjige:

V knjigi avtor opiše Ladakh (Indija) kamnito pokrajino 3500 m visoko, prepleteno z budističnimi samostani, Srinagar (Indija) na meji Pakistana, Chichen Itzo (Mehika), sredi Yucatanskih goščav, Palenque majevsko starodavno mesto, opiše poganske obrede v chamulski cerkvi v Mehiki, komaj odkrita plemena Višavja v Papui Novi Gvineji, ki so še v kameni dobi, Maore, ki žive v Novi Zelandiji, Novoletno praznovanje na Japonskem, Indijsko Goo, kjer mladina išče samo sebe, Maldivske otoke rajske lepote, Zlati trikotnik, kjer je doma opij na tromeji Tajske, Burme in Laosa, nacionalne parke Kenije, poganske novoletne običaje na plaži Cocabana v Riu (Brazilija), Sigeryo z levjo pečino in Širilanško stvarnost in drugo.

Knjiga vsebuje:

V knjigi je zbranih več kot 20 let svetovnih potovanj na 185. straneh knjige v trdi vezavi z okoli 100 avtorskih fotografijami.

Razkošno opremljen potopis odlikuje avtorjev bistri in lahkotni pripovedni stil, ki je tudi svojevrstni priročnik popotništva.

+.

+Video transfer servis in Ljubljana, Slovenia.(si) Copyright 1998-2016  ®Copyright © J.V. webmaster  ®VMJV-Prodution, AZJV  ® All Rights Reserved.